Buah Pinggang Kembali Sihat dengan Anggur Vivix

Minum Anggur Pesakit Buah Pinggang kembali sihat? betul kah? boleh percaya kah? ok mari saya mulakan.

Ini adalah berdasarkan pengalaman customer saya sendiri yang mempunyai penyakit buah pinggang. Hari ini saya ingin berkongsi serba sedikit mengenai buah pinggang dan minuman anggur yang menyelamatkan buah pinggang seseorang. Mahu tahu apa anggur tu? baca sampai habis ya. Sebelum tu kita kenali serba sedikit mengenai buah pinggang.

rawatan berkesan untuk buah pinggang
Apa itu Buah Pinggang?

Buah pinggang adalah dua organ dalaman berbentuk kacang sebesar genggaman tangan kita. Ia terletak di kedua ruang tulang belakang dan di belakang tubuh pada aras pinggang. Dan Buah Pinggang adalah berfungsi untuk mencuci darah dari sisa buangan dan lebihan air yang diperlukan tubuh. Sisa dan air yang berlebihan akan ditapis semasa darah melalui buah pinggang.

vivix shaklee untuk buah pinggang sihat

Fungsi utama buah pinggang:

 • Untuk menyingkir sisa buangan -Jenis sisa yang selalunya disingkirkan oleh buah pinggang dipanggil “urea” dan “kreatinin“. 
 • Untuk mengawal jumlah cecair. Buah pinggang yang sihat mengawal jumlah cecair di dalam badan dan membantu membuang lebihan cecair dari darah.
 • Untuk mengawal tekanan darah. Tekanan darah perlu dikawal pada suatu tahap tertentu agar kita mempunyai cukup darah di seluruh tubuh. Mengawal tekanan darah pada tahap normal mengelakkan kita mendapat risiko masalah jantung. Jika tekanan darah tinggi, jantung harus berkerja lebih keras.
 • Untuk menyediakan penghasilan sel darah merah.Buah pinggang menghasilkan hormon dipanggil erythropoietin, yang membantu tubuh menghasilkan sel darah merah.
 • Agar tulang kekal sihat. Buah pinggang mengekalkan jumlah fosforus dan kalsium dalam darah; melalui imbangan ini, tulang akan kekal sihat.

(Info kredit to : freedomtolive.com)

Masalah Kerosakan Buah Pinggang

Antara beberapa tanda seseorang itu mengalami masalah buah pinggang adalah :

 • Ketidakselesaan atau rasa terbakar ketika membuang air kecil.
 • Darah keluar bersama-sama air kencing
 • Air kencing berbuih.
 • Perubahan pada kekerapan membuang air kecil
 • Sakit belakang.
 • Kerap buang air kecil, terutama pada tengah malam.
 • Bengkak pada pergelangan kaki.
 • Sembap pada keliling mata yang berlarutan, terutama pada sebelah pagi.
 • Tiada selera makan.

Kebiasaanya tanda-tanda sebegini masih dianggap remeh. Tetapi untuk menyelamatkan buah pinggang, lebih baik segera lakukan pemeriksaan. Risiko kegagalan buah pinggang semakin tinggi dengan pertambahan umur.Kegagalan buah pinggang seseorang juga boleh menyebabkan pesakit menemui maut.

Justeru, perkara terbaik ialah menjalani pemeriksaan pengesanan. Ujian pengesanan ialah dilakukan melalui ujian darah dan air kencing. Semua orang perlu menjalani pemeriksaan kesihatan ini, terutama mereka yang mempunyai sejarah atau ahli keluarga yang menghidap penyakit kencing manis dan tekanan darah tinggi, kerana mereka berisiko tinggi mendapat masalah kegagalan buah pinggang. Kencing manis dan tekanan darah tinggi yang tidak terkawal juga antara punca utama kerosakan buah pinggang. Jika ini berlaku, bermakna pesakit terpaksa bergantung kepada mesin dialisis darah sepanjang hayat.

Tips Menjaga Buah Pinggang

 • Pemakanan seimbang.
 • Minum sekurang-kurangnya dua liter air sehari.
 • Berhenti merokok.
 • Elakkan makan ubatan-ubatan yang tidak penting. Seperti ubat kurus.
 • Kekalkan berat badan seimbang.
 • Bersenam setiap hari sekurangnya-kurangnya 30 minit.
 • Minum Vivix Shaklee yang mengandungi Anggur Muscadine, European Elderberries, Purple Carrot, Polygonum Cuspidatum.

Kaitan Minuman Anggur dan Buah Pinggang

Anggur bukan sembarangan anggur ya, anggur hebat ini adalah satu satunya anggur semulajadi yang mempunyai lebih satu kromosom,iaitu 20 kromosom dan kerana inilah ianya mempunyai lebih banyak faedah kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat antioksidan yang lebih kukuh. Ia juga mempunyai ciri ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti bakteria. Anggur muscadine dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri anti radang.

Siapa tidak Suka ANGGUR KAN? Tapi INI BUKAN ANGGUR BIASA! Size MUSCADINEGRAPES ini juga boleh didapati SEBESAR BOLA GOLF. Kerana pertumbuhan alam sekitarnya yang unik, cahaya matahari yang kuat ia mengandungi banyak Polifenol dan Resveratrol . Ini antara sebab VIVIX SHAKLEE sangat HEBAT.
Mahu tahu lanjut isi kandungannya? Klik sini :Anggur Vivix

Testimoni Vivix Shaklee dan Pesakit Buah Pinggang

 vivix buah pinggang bertoksin
Alkisahnya, seorang kakak kepada pesakit buah pinggang yang terlalu banyak toksin hubungi saya. Bacaan Creatinine adiknya Tinggi dan dikhabarkan oleh doktor untuk melakukan operation ( tebuk buah pinggang @ dialisis ).

Sebelum itu, apakah itu creatinine?

‘Creatine is a chemical made by the body and is used to supply energy mainly to muscles. This test is done to see how well your kidneys work.Creatinine is removed from the body entirely by the kidneys. If kidney function is not normal, creatinine level increases in your blood.’

Melakukan penebukan buah pinggang sekali akan memberi jawapan yang buah pinggang kita akan terus menerus bergantung dengan rawatan dialisis. Sebagai kakak, dia tidak mahu adiknya menjalani kesukaran hidup sebegitu. Sebab itu dia hubungi saya untuk mencuba Vivix Shaklee.

Alhamdulillah, berkat izin Allah Swt. Selepas dua hari adiknya minum Vivix Shaklee. Bacaan creatinine 528 turun ke 276. Dan selepas seminggu turun ke 155. Lagi gembira, bila doktor sahkan buah pinggang adiknya kembali normal. Tidak perlu ditebuk malah selera makan adiknya juga kembali baik.

Vivix shaklee untuk buah pinggang rosakTestimoni Customer yang sudah minum Sebotol Vivix Shaklee, Doktor kata tidak perlu lakukan dialisis. Alhamdulillah.

Vivix shaklee di sabahTestimoni regular customer saya yang dah sihat masalah buah pinggang juga, sudah 4 botol minum Vivix sebab suka dengan keistimewaanya.

vivix shaklee untuk buah pinggang Testimoni Pesakit Buah Pinggang Bocor (Nephrotic Syndrom) yang kembali sihat selepas mengamalkan Vivix Shaklee pun ada ni :

 nephrotic syndrom
Semoga kisah ini menjadikan pesakit-pesakit buah pinggang harapan baru. Semoga bermanfaat.

Anda memerlukan Vivix Shaklee sekarang? jangan tunggu lagi! Hubungan kami sekarang :
(Visited 1,509 times, 2 visits today)

One thought on “Buah Pinggang Kembali Sihat dengan Anggur Vivix”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge