Dulu Tiap Minggu Anak Sakit di Taska! Sekarang Tidak Lagi.

Anak Sakit? Anak Demam Selesma? Tiap minggu pula tu. Sebagai seorang ibu bapa, kerisauan memikirkan masalah anak-anak sakit memang akan selalu bermain difikiran. Apalagi jika ibubapa sibuk dengan kerjaya masing-masing, masa tu juga lah anak sakit kan.

Umumnya, sistem pertahanan badan kanak-kanak adalah masih belum matang semasa baru lahir, dan ia akan berkembang selari dengan tumbesaran kanak-kanak tersebut. Dan adalah merupakan satu perkara biasa bagi kanak-kanak kecil mengalami jangkitan demam selsema ini apabila sistem imun badan mereka tidak kuat.


Minggu lepas ramai yang tiba – tiba hubungi saya mencari suplemen untuk kuatkan antibodi dan imun sistem. Saya tanya kenapa ? Jawabnya anak saya di ward hospital sekarang. Tanya lagi seorang, saya demam sekarang. Manakala, ada juga seorang ibu yang mengadu anaknya di taska tiap minggu sakit, bila ada kanak-kanak lain sakit, anaknya pun terjangkit sama-sama sakit. Mungkin juga sekarang ini musim demam, cuaca tidak menentu menyebabkan ramai mencari suplemen semulajadi untuk kuatkan antibodi dan imun sistem ni. Saya tahu mesti ramai yang usahakan anak-anak dengan ubat, dan juga sudah tentu ramai ibu bapa yang risaukan anak-anak yang terlalu bergantung dengan ubat.

Sebagai ibu bapa, buatlah pilihan bijak untuk anak-anak kesayangan anda. Masih banyak pilihan yang boleh anda lakukan untuk tingkatkan antibodi mereka seperti dibawah:

TIPS TINGKATKAN SISTEM IMUN BADAN KANAK-KANAK

  • Berikan dan usahakan memberi anak-anak susu ibu dari mereka lahir. Ini kerana susu ibu adalah sumber perlindungan yang terbaik bagi bayi di bawah usia enam bulan. Susu ibu mengandungi komponen sistem imun seperti sel darah putih dan Immunoglobulin A bagi perlindungan bayi anda.
  • Amalkan pemakanan seimbang dan penuh nutrisi. Kurangkan makanan fast food / junk food untuk anak-anak. 
  • Salah satu usaha yang boleh dilakukan adalah dengan memberi vaksinasi kepada anak anda mengikut jadual yang telah ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Melalui proses vaksinasi, sistem pertahanan tubuh anak anda akan dirangsang sebagai persediaan bagi menghadapi jangkitan yang sebenar, melalui penghasilan sel antibodi memori. Terpulang pada ibu bapa sama ada inginkan vaksin ataupun tidak.
  • Pastikan persekitaran anak-anak membesar ditempat yang bersih dan selamat. Pastikan juga bekalan air yang bersih yang diminum di tapis ataupun dimasak.
  • Buat pilihan bijak memilih nursery yang bersih, selamat dan tidak ‘overcrowding”. Risiko pendedahan penyakit meningkat dengan gejala ‘overcrowding’. Malah kualiti penjagaan bagi anak anda juga mungkin terjejas jika nisbah antara penjaga dan kanak-kanak di nursery tidak seimbang.
  • Elakkan ataupun jauhkan kanak-kanak daripada dikelilingi asap rokok. Terdapat kajian di mana bayi atau kanak-kanak yang tinggal bersama ibu bapa atau orang dewasa yang merokok boleh mengalami jangkitan kuman pneumonia.
  • Berikan anak-anak anda suplemen tambahan untuk memenuhi keperluan nutrisi mereka yang tidak mencukupi melalui pemakanan. Berikan Vitamin Semulajadi seperti “Nutriferon Shaklee”. Sebagai pengganti Ubat Demam Selesma.

APA ITU NUTRIFERON?

Dibangunkan oleh saintis (immunologist) Jepun, Dr. Yasuhiko Kojima yang pertama kali menemui interferon pada tahun 1954 semasa menjalankan kajian di Tokyo University.  

 NutriFeron ™ adalah hasil lebih daripada 40 tahun penyelidikan tentang sebatian yang mencetuskan interferon semulajadi. Selepas pemeriksaan, ujian dan menilai lebih daripada 200 herba yang berbeza, Dr. Kojima berjaya mengasingkan gabungan ramuan botani yang meningkatkan pengeluaran interferon oleh badan secara semulajadi.

 Formulasi yang dipatenkan dari Dr. Kojima ini eksklusif ditawarkan melalui Shaklee Corporation sahaja. Ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Sejak NutriFeron ™ telah dibangunkan, beberapa kajian klinikal manusia telah mendokumenkan keberkesanan makanan tambahan ini. Kajian ini, yang telah disiarkan dalam jurnal perubatan, seperti Journal Gastroenterology, Clinical Pharmacology and Therapy, dan Journal of Alternative and Complimentary Medicine,, mengetengahkan pelbagai faedah yang berkaitan dengan NutriFeron ™.

nutriferon shaklee
 4 RAMUAN HEBAT NUTRIFERON

  • Ekstrak biji labu (Cucurbita moschata), yang telah didapati dapat mendorong pengeluaran interferon;
  • Biji Plantago (Plantage asiatica) yang mengandungi bahan kimia yang dipanggil polisakarida yang diguna untuk merangsang sistem imun;
  • Bunga Safflower (Carthamus tinctorius) polisakarida, yang telah dikenalpasti dapat mendorong pembangunan makrofaj, sejenis sel darah putih;
  • Kuntuman bunga Japanese Honeysuckle (Lonicera japonica) yang digunakan dalam perubatan Asia.

SIAPA YANG MEMERLUKAN NUTRIFERON?

1) Individu sihat yang ingin kukuhkan sistem imun badan.

2) Individu yang menghadapi masalah sistem imun rendah atau sebarang penyakit yang berkaitan dengan imuniti/antibodi seperti flu,demam,cancer,asma… (tetapi harus diingat yer yang produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh sebarang jenis penyakit. Ajal maut ditangan Tuhan..kita sebagai manusia hanya berusaha dan berikhtiar)

3)Individu yang mendapati pengambilan vitamin C (dos lebih) tidak memberi kesan ke atas penyakit yang dihidapi.

4)Individu yang apabila sakit (demam), sakitnya (demamnya) akan berpanjangan melebihi seminggu.

5)Ibu menyusu, namun mendapati anaknya masih kerap demam, dan demam berpanjangan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Saranan/Dos pengambilan:

  • Kanak-kanak (1-4 tahun) : ¼ sachet per day
  • Kanak – kanak (4-12 tahun): 1/2 sachet per day
  • Remaja/orang dewasa : 1 sachet per day 

Cara pengambilan: (Best taken with vita-C)

  • Tuang ke atas lidah, kemam dan telan, atau;
  • Larutkan dengan sedikit air kosong dan minum.

TESTIMONI KANAK-KANAK YANG MENGAMBIL NUTRIFERON

Testimoni ini dari customer saya sendiri ( adik junior masa sekolah dulu), masalah beliau : anak tiap minggu sakit di nursery, selepas mencuba dan sehingga sekarang dah menggunakan 3 Kotak Nutriferon. Alhamdulillah Sistem Badan anaknya dah kuat. Baca testimoni di bawah ya:

nutriferon shaklee baik untuk kanak-kanak

Semoga entri ini membantu untuk ibubapa yang memerlukan. Sekiranya anda ingin mencuba NUTRIFERON dan inginkan maklumat lanjut. Jangan malu hubungi saya 016-8068065.

(Visited 96 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge