Disneyland California USA “Dia yang pertama”

Disneyland Resort yang terletak di Anaheim, California ini adalah Taman Tema pertama yang di buka pada 15 July 1955. Ia juga adalah salah satu Taman Tema yang di bina dan di reka di bawah Syarikat ” Walt Disney”.  Tema Disneyland di sini adalah ” Fairy Tales and Disney Characters”.

Tarikan Disneyland sangat- sangat menarik perhatian untuk kanak-kanak dan juga seisi keluarga. Terdapat pelbagai karakter kartun yang dapat di lihat seperti ” Mickey Mouse, Minie, Goofy, The little Mermaid, lion king, Alice in wonderland, pinnochio”. Selain itu, terdapat pelbagai persembahan dan permainan yang di sediakan.

Persembahan “Firework From Sleeping Beauty Castles” pada waktu malam dan perarakan dari pelbagai karaktet juga menarik perhatian ramai.

Pengalaman pertama menjejakkan kaki ke Disneyland California, USA secara percuma adalah kenangan berharga. Percutian percuma daripada perniagaan yang saya berkecimpung secara serius mendatangkan hasil. Alhamdulillah pada Ogos 2014. Saya dan rakan – rakan lain yang layak dapat peluang menikmati percutian ke Amerika Syarikat.

Saya kongsikan kegemberiaan saya di sini melalui gambar dan video sewaktu saya berada di sana. Sekian.

 

pengedarshakleeputatan

pengedarshakleekk

IMG_4892bakerycafe

disney

castledisneylandusa

disneylandcalifornia

dsneyparade

frozendisney

shakleebeaufort

stroller

 

(Visited 169 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge